logo

گنجینه صوتی آفاق

آموزش ادبیات قرآنی- نحو مقدماتی- -حمید امن نژاد

آموزش ادبیات قرآنی – کتاب نحو مقدماتی – جلسه 1


نحو مقدماتی – جلسه 1:

آخرین کتابی که از سوی پروردگار متعال بر بندگان نازل شده قرآن کریم می ­باشد. قرآن کریم است که به زبان عربی نازل شده، تفسیر قرآن کریم هم که از طریق ائمه­ اهل بیت علیهم السلام آمده این هم به زبان عربی نازل شده است،

لذا ما برای آشنایی با قرآن کریم و آخرین پیام های الهی به مردم و آشنایی با تفسیر پیام الهی نیاز به این داریم که با قرآن کریم آشنا شویم.

چون قرآن کریم به زبان عربی هست لذا نیاز به این می باشد که ما با زبان عربی آشنایی کامل داشته باشیم.

برای این منظور ادبیات عرب که متشکل از 14 علم می باشد:

از جمله علم صرف، علم نحو، علم لغت، علم عروض و علوم دیگر هر کدام از این ها در یادگیری زبان عربی نقشی دارند  در این بحث که ما با عنوان کتاب نحومقدماتی در خدمت شما هستیم با علم نحو مقدماتی آشنا خواهیم شد.

علم نحو از بین علوم 14 گانه ادبی از جایگاه ویژه ای برخورداراست . بخاطر این که بیشتر با اجزای کلام کار می کند،  در مورد ترکیب کلمات در مورد ارتباط کلمات با همدیگر، لذا از اهمیت ویژه ای برخورداراست.

ما در این کتاب نحو مقدماتی که همانطور که از اسمش هم پیداست به عنوان مقدماتی ترین ابحاث علم نحو هست می خواهیم تا حدودی با زبان عربی آشنا شویم و توانایی تجزیه و تحلیل کلام عربی را آیات قرآنی را یاد بگیریم،

البته تجزیه و تحلیل کلام عربی آیاتی که از دشواری چندانی برخوردار نیستند، چون سطح اول ادبیات علم عرب را علم  نحو را می خواهیم یاد بگیریم.

 این کتاب از 24 درس تشکیل شده است:

بخش اول

بخش اول کتاب در مورد اقسام اعراب و بناء بحث می کنیم. اعراب و بناء یعنی حالات کلمه، در درس اول شروع بحث انشاءالله خواهیم خواند که موضوع علم نحو کلمه و کلام هست.

از کلمه بحث می کنیم یعنی از حالات کلمه بحث می کنیم. از نحوه ی قرار گرفتن کلمه در کلام بحث می کنیم. بخش اول درمورد اقسام اعراب و بناء که انشاءالله تعاریف اعراب و بناء در درس های آینده خواهد آمد.

بخش دوم

کتاب اقسام اعراب در فعل هست. چون اعراب و بنا هم در اسماءوجود داره و هم در افعال وجود دارد. حروف که همشون مبنی هستند بخش دوم اقسام اعراب را در افعال بحث می کنیم.

بخش سوم

اقسام اعراب را در اسماء بحث می کنیم، که مفصل ترین بخش کتابه و سرو کار ما هم با اسم در زبان عربی بیشتر از دو جزء دیگرفعل و حرفه، لذا حدود 14 درس اختصاص داده شده به این بخش سوم که اقسام اعراب در اسم هست.

بخش چهارم

در این بخش خواهیم خوند بخش توابع هست. ما در زبان عربی گاها برخی کلمات داریم که اصالتا نقش می پذیرند مثل فاعل مفعول به که باتعریف همه ی اینها آشنا خواهیم شد. برخی کلمات دیگر داریم که تابع این کلماتی هستند که اصالتا نقش می گیرند. مثلا فاعل صفتی برایش می آوریم یا بدل ازش می آوریم برای توضیح بیشتر برای تبیین بیشتر یا دوائی دیگر حالا در درس های خودش توضیح  داده خواهد شد. این بخش هم بهنام بخش توابع نامگذاری شده .

بخش پنجم

هم که در این کتاب خواهیم خوند و از سه درس تشکیل شده، بخش حروف هست. که ابتدا با حروف عامل آشنا می شیم. بعد با حروف غیرعامل آشنا می شیم و آخرین قسمت از کتاب هم که در همین بخش پنجم از آن صحبت شده اقسام جمله و احکام جمله است. که مختصرا به مقتضای کتابمون که نحو مقدماتی نام گرفته از جمله و اقسام جمله بحث خواهیم کرد. که جملمون اسمیه است یا فعلیه ست یا جمله انشائیه یا خبری است.انشاءالله در بحث های خودش خواهد آمد.

 


(ادامه این درس  در فایل صوتی موجود است)

 

بیشتر بشنوید:

 آموزش نحو مقدماتی حمید امن نژاد

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *